5 Kasım 2016 Cumartesi

kendi kendimi nasıl motive edebilirim

Dün kendimle ilgili yeterince eleştiride bulunduktan sonra bugün de kendi kendimizi nasıl motive ederiz bunlardan bahsedeceğim. Bilimsel hiçbir yanı yok ben sadece bende ne oluyorsa onu yazmaya çalışacağım.
  1. Ev ile işi birbirinden ayırın. Gerçekten çok klişe gelmiş olabilir ama bir önceki yazımda da bahsettiğim gibi eve geldiğinizde hala işinizle ilgili bir şeyler düşüyor olarak buluyorsanız kendinizi "istemsiz" ne yazık ki her şey o noktada başlıyor. Asla eve geldiğiniz halde dinlenemiyorsunuz. Bedeniniz yorgun olmasa da kendinizi sürekli yorgun hissediyorsunuz. Bu nedenle eğer evli değilseniz, çocuğunuz yoksa o zaman internetten ilgi alanlarınızla ilgili bir şeyler izleyin. DIY videolarına ben bayılıyorum. İzledikçe rahatlıyorum. TED videoları izleyip bambaşka konularda kendinizi de geliştirebilirsiniz. Böylece hem iş düşüncesinden uzaklaşmış hem dinlemiş hem öğrenmiş olursunuz. Ben ne yazık ki işten sonra çok fazla dışarıda vakit geçirmediğim için evde bazı yöntemler bulmak zorunda kalıyorum. Fakat siz işten sonra bence en önemlisi sosyalleşsin iş yoğunluğundan arkadaşlarınıza vakit ayıramama bahanelerini üretmeyin. Emin olun işten sonra farklı mekanlarda oturmak ve sohbet etmek her şeyden çok daha iyi gelecektir.
  1. Müzik zevkinizi değiştirin. Dinlendiren müzikler sayesinde hem siz hem beyniniz dinlenecektir. Evde mumlarınızı yakıp hafif dinlendirici müzikler dinleyip uzanmak sizi çok fazla rahatlatacaktır.
  1. Asla takılı kalmayın. Hayatta gerçekten bağımlısı veya takıntılı olduğumuz şeyler yüzünden çoğu şeye geç kalıyoruz. Siz ne yapmak istiyorsanız onu yapın. Kimseye ve hiçbir şeye bağlı olmak zorunda değilsiniz. Önemli olan sizsiniz ve sizin yapmak ve olmak istedikleriniz. Bu nedenle takıntılı hallerden olabildiğince uzaklaşmak sizi motive edecektir.
  1. Sürekli eleştiri yapmayın. Etrafınızdaki her şeyi eleştirmek bir süre sonra sizde depresif haller oluşturmaya ve her şeyi eleştirmek zorundaymışsınız gibi bir durum yaratır. İnsanları eleştirmek yerine daha çok dinleyici olmak sizi hayatta daha az yoracaktır.
  1. Yavaşlayın, yavaşlatın. Eğer her şeyin çok hızlı ilerlediğini zamanın su gibi aktığını hissediyor ve siz geriye dönüp baktığınızda kendinizi bu süreyi boşa harcamış olarak görüyorsanız eğer hayatı yavaşlatamıyorsunuz demektir. Bazı zamanlarda biraz durmak yaşadığınız yer ve anı daha farkında olarak yaşamak sizi rahatlatacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder